Genel Müdür Mesajı

Akçansa’nın Yolu Gelecekten Geçiyor

Günümüzde gelişen dijital teknolojilerin de etkisiyle, gelecek yolculuğunun yaşam alanlarımıza ve iş yapma biçimlerimize etkisini tanımlayabilecek en doğru sözcük ‘sürdürülebilirlik’ olarak öne çıkıyor. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nda eğitimden, ekonomiye, çevre ve iklimden sağlığa kadar geniş yelpazede hedeflerini net şekilde belirlediği sürdürülebilirlik konusunun etkilerini, gerek gündelik hayatlarımızda, gerekse sosyal ve ekonomik boyutta çok katmanlı bir yapıda hissediyoruz.
Akçansa olarak bizler de 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerimiz doğrultusunda ‘Artı Yaşam’ sloganıyla çevrenin korunmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı bir çerçevede olumlu etki yaratmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz; çevresel, sosyal ve yönetişim konuları ile ilişkilendirilen tüm riskleri etkin bir şekilde yönetirken, toplum için yarattığımız değeri en üst seviyeye çıkarmaya ve daha entegre, dijitalleştirilmiş ve verimli süreçlerle uzun vadede fırsatları başarıyla değerlendirmeye dayanıyor.
 

Bu temel değerleri esas alarak Akçansa 2030 Sürdürülebilirlik Yol Haritası’nı, “İş Sağlığı ve Güvenliği’nde Mükemmelliğe Ulaşmak”, “Çevresel Ayak İzimizi Azaltmak”, “İnovasyon ve Dijitalleşme”, “Döngüsel Ekonomi”, “İyi Bir Komşu Olmak”, “İnsan, Uyum ve Şeffaflık” odak alanları etrafında şekillendiriyor, kendimizi ‘Sürdürülebilir geleceğin yapı taşı’ olarak konumlandırıyoruz. İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve sera gazı salımını azaltmak için sorumluluk üstleniyor, karbon ayak izini düşürmeye odaklanıyoruz.
 
Sahip olduğumuz sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında dijital dönüşüm alanında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak üzere de çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdürüyoruz. 2030’a uzanan sürdürülebilirlik yolculuğumuzda otonom üretim ile faaliyet gösteren tesis sayımızı yükseltmeyi, altyapı iyileştirmeleri ile uzaktan çalışabilirliği artırmayı, üretim sürecindeki dönüşümler ile enerji maliyetlerini optimize etmeyi ve Sabancı Üniversitesi iş birliği ile yapılan dijital ikiz akademik çalışmalarına endüstriyel desteğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz.
 
Bununla beraber, ülkemizin parlak geleceği için değer oluşturan mega projelere çözüm ortağı olarak adımızı yazdırıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, Betonsa markamızla tasarladığımız ‘100+ Beton’ ürünümüz ile bir asırlık servis ömrü sunan beton ürettik. Benzer şekilde 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de en az 100 yıl bakım gerektirmeyen bir ürün olan ‘1803 Beton’u kullandık. Yine referans işler arasında yer alan Galataport projesinde yüzde 15 daha az emisyon sağlayan Solidcem ürünümüz zemin güçlendirici olarak kullanıldı. İnovasyon alanındaki gücümüzü Türkiye markasına katkı sağlayacak projeler için kullanmaktan mutluluk duyuyoruz.
 
Kurulduğumuz ilk günden bu yana, faaliyet gösterdiğimiz coğrafya ve insanların hayatına olumlu yönde dokunan projeler üreterek gelecek yolculuğumuzu ‘iyi bir komşu olma’ vizyonuyla sürdürüyoruz. Tüm faaliyetlerimizin merkezine insanı yerleştiriyor, eğitimden kültür sanat ve spora uzanan geniş yelpazede toplum hayatına katkı sağlama prensibiyle çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Benim Mahallem’, ‘Benim Mesleğim Senin Seçimin’ gibi sosyal sorumluluk projelerimiz ile bulunduğumuz bölgelerdeki insanlarla bütünleşiyoruz.
 
Akçansa olarak yolumuzun gelecekten geçtiği inancıyla, yarınlarımız için çalışmaya; ülkemiz ve insanlarımız için değer üretmeye devam edeceğiz.

AKÇANSA