Kasım 23, 2016

Akçansa

Gençlerden sürdürülebilir geleceğe katkı

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından maden sahalarının biyolojik değerlerini artırmayı amaçlayan ‘Biyoçeşitlilik Proje Yarışması ikinci kez Türkiye’de gerçekleştirdi.

Tüm Türkiye’den toplam 30’a yakın projenin yarıştığı yarışmanın birincilik ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi, İkincillik ödülü Gazi Üniversitesi, üçüncülük ödülü ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine verildi.

Akçansa’nın, üniversite öğrencileri tarafından maden sahalarının biyolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve öğrencilerin bu yöndeki farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlediği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması ikinci kez gerçekleşti.

Bu yıl Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın sonuçları, Conrad Otel’de düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Yarışmaya tüm Türkiye’den 30’a yakın proje katıldı ve 3 proje finalde yarışmaya hak kazandı.

Birincilik ödülü 5.000 Euro

Yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle katılım gösterdiği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın birincileri İstanbul Teknik Üniversitesi Berke Olcaysoy, Galip Can Güçlü, Nedim Hacıosmanoğlu oldu. Öğrenciler, birincilik ödülü olan 5.000 Euro’luk çeki  Akçansa Satınalma ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ozan Erinçkan’ın elinden aldı.

İkinciliği ve 3.000 Euro değerindeki çeki Gazi Üniversitesi’nden Sena Kurtulmuş, Ezgi Okumuş, Dr.Nurcan Uzel kazanırken, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Mustafa Eray Bozyel, Prof. Dr. Sezginer Tuncer, Prof. Dr. Ahmet Gönüz ü1.500 Euro değerindeki üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın ikinci aşamasında uluslararası alanda başarı elde eden yarışmacılar 10.000 Euro değerinde para ödülü kazanacak.

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, Akçansa olarak sürdürülebilirliği, sosyal, çevresel ve ekonomik boyutlarıyla ele aldıklarını belirterek “Sürdürülebilirliği, yönetim anlayışımız ve çalışma kültürümüze entegre etmeye çalışıyoruz. Biyolojik çeşitliliğin korunması ve ekosistem yönetimi, uzun vadede sektörümüzün gelecekte de var olmasında büyük rol oynuyor.  Akçansa olarak bu stratejiyle çalışarak, biyoçeşitlilik yönetimini sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında öncelikli 6 konudan biri olarak belirledik ve 2020 sürdürülebilirlik hedeflerimiz arasına aldık.” dedi.

Zenar, gençlerin fikirlerine ve bakış açılarına her zaman önem veren bir şirket olduklarının altını çizerek; “Gençleri dinleyen, onlara kulak veren ve yaratıcılıklarını destekleyen bir şirketiz. Maden sahaların biyolojik değerlerini artırmak için düzenlediğimiz bu yarışmayla da, sürdürülebilir geleceğe önemli katkı sağlanacağına inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Paylaş: