Şubat 4, 2016
Akçansa geleceğimizin temeli olan gençlerle İTÜ’de buluştu
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri üreticisi Akçansa, ülkemizin kalkınmasında önemli rol üstlenecek olan gençlerin fikirlerine ve yaratıcılıklarına verdiği önemi desteklemek için İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile beşinci yılında bir araya geldi.
Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu’nun katılımıyla İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve Prof.Dr. Melek Tüter’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşma, öğrencilerin sorularıyla renklendi. Sürdürülebilir bir gelecek için gençlerin yaratıcı fikirlerini önemsediklerini, beş yıldır İTÜ’lü gençlerle, yakın geleceğin kimya mühendisleri ile bir araya geldiklerini söyleyen Hacıkamiloğlu düşünce olarak fark yaratan, iyi planlama yapan ve fikirlerini icra eden gençlere ihtiyacı olduklarını belirterek gençlere tavsiyelerde bulundu. Yenilik ve yaratıcılık odaklı çalışmada sanayi ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin öneminin vurgulandığı sohbette Akçansa’nın insan kaynakları, işe alım ve staj gibi konularında değer yaratacak bilgiler paylaşıldı. İTÜ’lü gençler Akçansa’nın sürdürülebilirlik stratejisi ve çimento üretimine dair teknik bilgileri ilgiyle dinlediler.
Akçansa Genel Müdür Mehmet Hacıkamiloğlu bilginin yeniden egemen olduğu yeni düzende yaşadığımızı belirterek, salt üretimi ya da üretimde verimliliği artırarak gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer bulmak, bugün artık pek mümkün görünmüyor. Fark yaratan, duyarlı olan, performansı açığa çıkaran kişiler bugün kendilerini önemli noktaya taşıyorlar. Örneğin; artık geleceği düşünmek, dünyanın sınırlı kaynaklarını korumak için sadece elektriği kapatmak yetmiyor. Tükettiğinden daha verimlisini üretmek ve enerji verimliliği elde etmek önemli. Bunu başarmak için kimisi güneş, rüzgar gibi doğal kaynaklardan yararlanarak fosil bazlı enerji kullanımını azaltmaya çalışıyor; kimisiyse çareyi geleceğin yenilenebilir enerji stratejisi olarak ihtiyaç duyduğu enerjiden daha fazlasını üreten bina olan ‘net-pozitif’ enerjili binalarda arıyor. Avrupa Birliği, 2018’den sonra yeni binaların net pozitif enerjili binalar olmasını hedefliyor.” şeklinde konuştu.
Gelecek kuşaklara karşı sorumluluk taşıdığının bilinciyle faaliyetlerini sürdürerek sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı çalışmalar yürüten Akçansa, ülkemizin geleceği çocuklar ve gençlere yönelik “Betonik Fikirler Proje Yarışması”nı başlattı. Betonik Fikirler Proje yarışmasıyla daha iyi bir gelecek için gençlerde bilinç ve farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu yıl 7.’sini gerçekleştirilecek Betonik Fikirler Proje Yarışması’yla sürdürülebilir bir gelecek için çimento ve betonun önemine vurgu yaparken, geleceğin mimari olan gençlerin eğitimine de destek sağlanıyor. Gençlerin hazır betondaki farkındalığı artıracak, uygulanabilir, yaratıcı, pazarlama odaklı ve birçok disiplini barındıran fikirlerini gerçekleştirmek için projeler toplanıyor. Türkiye’deki tüm İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdari fakültelerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 30 Aralık Çarşamba.