Çerez Politikası

İnternet sitemizde size mümkün olan en iyi deneyimi sunmak adına AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (‘’Akçansa’’) olarak veri sorumlusu sıfatı ile web sitemizi ziyaretleriniz sırasında çerezler, pikseller gibi bazı teknolojilerden yararlanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(‘’Kanun’’) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Çerez Nedir?

Bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletten bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınızda depolanan dosya ya da bilgilerdir. Çerezler ziyaretiniz sırasında gerçekleştirdiğiniz eylemleri ve tercihleri kaydederek bir sonraki gelişinizde bu bilgileri sunucuya geri gönderir. Cihazınızı hatırlayarak tercihlerinizin otomatik yüklenmesini sağlar ve online deneyiminizi kolaylaştırır.

Çerezler Neden Kullanılır?

Bazı çerezler, daha önceki ziyaretlerinizde kullandığınız tercihlerin web sitesi tarafından hatırlanmasını sağlayarak, sonraki ziyaretlerinizin çok daha kullanıcı dostu ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasını sağlar.

Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Çerezleri kontrol edilmesine veya silinmesine ilişkin işlemler kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir.

Çerez Türleri, Kullanım Amaçları ve Hukuki Sebebi

İnternet sitemiz üzerinde farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre, veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki veri işleme şartı değişebilmektedir. Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânına sahipsiniz.

Kullanım Süresine Göre Çerez Çeşitleri: Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerez ise internet tarayıcısı kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

Taraflarına Göre Çerez Çeşitleri: Birinci taraf çerezler, doğrudan kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesi yani tarayıcının adres çubuğunda gösterilen adres tarafından yerleştirilmektedir. Üçüncü taraf çerezlerse, kullanıcının ziyaret ettiği adres dışında farklı bir etki alanı tarafından yerleştirilmektedir.

Kullanım Amaçlarına Göre Çerez Çeşitleri:

1-Zorunlu Çerezler: Zorunlu çerezler, internet sitesine ilişkin temel işlevleri etkinleştirerek internet sitesinin kullanılabilir hale gelmesini sağlayan çerezlerdir. Söz konusu çerezler kullanıcının talep etmiş olduğu bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma, gizlilik tercihlerinin hatırlanması gibi) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar.

2-Performans Çerezleri: Ziyaretçilerin internet sitesine ilişkin kullanım bilgilerini ve tercihlerini anonim olarak toplayan ve bu sayede internet sitesinin performansının geliştirilmesine olanak sağlayan çerezlerdir. Ziyaretçilerin web sitesindeki hareketlerini detaylandırmamıza, en çok ve en az trafik alan sayfaları belirlememize yardımcı olur. Bu tanımlama bilgilerine izin vermezseniz, sitemizi ne zaman ziyaret ettiğinizi bilemeyiz.

3-Fonsiyonel Çerezler: Kullanıcıların internet sitesine ilişkin geçmiş kullanımlarından yola çıkılarak gelecekteki ziyaretlerinde tanınmalarını ve hatırlanmalarını sağlayan ve bu sayede internet sitelerinin kullanıcılara dil, bölge vb. gibi kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmasına olanak tanıyan çerezlerdir.

4-Reklam /Hedefleme Çerezleri: Üçüncü taraflara ait çerezlerdir ve internet sitelerinde ziyaretçilerin davranışlarını izlemek için kullanılırlar. Bu çerezlerin amaçları, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik ilgilerini çekecek reklamların gösterilmesine yardımcı olmaktır ve sorumluluğu çerez sahibi üçüncü taraflara aittir. Doğrudan kişisel bilgileri depolamazlar, ancak tarayıcınızı ve internet cihazınızı tanımlamaya dayanırlar.

Kullanılan çerezleri görüntüleyebilmek için linki tıklayınız.

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Değiştirebilirsiniz?

Kullanmakta olduğunuz internet tarayıcısının ayarlarına girerek çerez tercihlerinizi yönetebilir, istemediğiniz çerezler varsa engelleyebilirsiniz. Çerezleri reddetmeyi ya da silmeyi seçmeniz halinde, Web Sitemiz de yer alan bazı özellik ve hizmetler düzgün şekilde çalışmayabilir. En sık kullanılan tarayıcılarda bu ayarları nasıl değiştirebileceğinize ilişkin bilgilere aşağıdaki linklere tıklayarak erişebilirsiniz. Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

Chrome‘da çerez ayarlarını yönetmek için tıklayın.
Firefox’da çerez ayarlarını yönetmek için tıklayın.
Internet Explorer’da çerez ayarlarını yönetmek için tıklayın.
Opera’da çerez ayarlarını yönetmek için tıklayın.
Safari’de çerez ayarlarını yönetmek için tıklayın.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda detaylandırılan amaçların gerçekleştirilebilmesi için elektronik ortamda Çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır.

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde yetkili kılınmış kurum ve kuruluşlara aktarabiliriz.

Kanun’un ‘ilgili kişinin haklarını düzenleyen ’11.maddesi kapsamındaki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre, PALLADIUM TOWER BARBAROS MAH. KARDELEN SK. NO:2 D:124-125 ATAŞEHİR / İSTANBUL adresinden ya da http://www.akcansa.com.tr/ web sitemiz üzerinden veya info@akcansa.com.tr adresimizden yazılı olarak veya (0216) 571 30 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.